Skip to content

Terugvalpreventie

Voor wie
Iedereen die inzicht wil krijgen in zijn gemoedstoestand en die een mogelijke terugval willen voorkomen. Twijfelt u of online coaching geschikt is voor u? Meldt u dan aan voor de vrijblijvende intake, zodat wij samen kunnen onderzoeken of deze vorm van hulp bij uw situatie past.


Terugvalpreventie
Als u bent herstelt van een psychische problematiek, dan wilt u voorkomen dat het ooit weer terugkomt. Kenmerkend voor psychische problematiek is dat het niet van de een op de andere dag ontstaat. Vaak gaat het geleidelijk en op zo’n manier dat u het eigenlijk pas merkt als u bent teruggevallen. Dit thema haakt hierop in. Door een terugvalpreventieplan te maken beschrijft u vier verschillende fasen, waarbij groen staat voor alles in orde, geel voor iets minder goed, oranje voor beduidend minder goed en rood voor de daadwerkelijke terugval. U gaat elke fase voor uzelf uitpluizen en noteren wat u, of uw omgeving, voor u kunt doen als u in de desbetreffende fase zit. Op deze manier is het mogelijk om vroegtijdig in te grijpen en een terugval te voorkomen. Heeft u desondanks toch met een terugval te maken, dan kunt u de adviezen gebruiken hoe u de draad weer op kunt pakken.


Voorbeeld sessie
Hiernaast ziet u een voorbeeld van een sessie (probleemoplossing in het Nederlands) zoals de online coaching bij Thamba Coaching wordt aangeboden via de beveiligde chat in de afgeschermde omgeving. Klik op de afbeeldingen om ze op ware grootte te zien.


Sessies

  • Code Groen.
  • Code Geel.
  • Code Oranje.
  • Code Rood.
  • Het terugvalpreventieplan.


De terugvalpreventie sessies kunnen gecombineerd worden met sessies uit alle andere thema’s.


Een coachingstraject wordt altijd afgesloten met een, gratis, evaluatie, waarin u het traject kunt evalueren en een review kunt achterlaten.