Skip to content

Probleemoplossing

Voor wie
Voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken bij het oplossen van een probleem. Twijfelt u of online coaching geschikt is voor u? Meldt u dan aan voor de vrijblijvende intake, zodat wij samen kunnen onderzoeken of deze vorm van hulp bij uw situatie past.


Probleemoplossing
Als u een probleem in uw leven ervaart kan dat u behoorlijk in de weg zitten. Het kan stress opleveren en het kan uiteindelijk voor lichamelijke en geestelijke klachten zorgen. Niet alle problemen zijn even gemakkelijk op te lossen en sommige problemen zijn niet op te lossen. In het laatste geval is acceptatie een manier om met het blijvende probleem om te gaan. In dit thema gaat u een onderscheid maken tussen de problemen waar u niets aan kunt veranderen en de problemen waar u wel wat aan kunt doen. De focus ligt op de problemen waarin u een rol kunt spelen in de oplossing ervan. Door middel van een stappenplan kunt u de oplossing voor een probleem zo goed mogelijk voorbereiden en uiteindelijk uitvoeren en evalueren.


Voorbeeld sessie
Hiernaast ziet u een voorbeeld van een sessie (probleemoplossing in het Nederlands) zoals de online coaching bij Thamba Coaching wordt aangeboden via de beveiligde chat in de afgeschermde omgeving. Klik op de afbeeldingen om ze op ware grootte te zien.


Sessies

  • Inventarisatie van de problemen.
  • Op welke problemen heeft u geen invloed?
  • Op welke problemen heeft u wel invloed?
  • De 8 stappen van probleem oplossen.
  • Uw oplossing in de praktijk uitvoeren.


De probleemoplossing sessies kunnen gecombineerd worden met sessies uit alle andere thema’s.


Een coachingstraject wordt altijd afgesloten met een, gratis, evaluatie, waarin u het traject kunt evalueren en een review kunt achterlaten.