Skip to content

Hulpmiddelen

Voor wie
De hulpmiddelen kunnen los worden aangeboden voor mensen die een klein steuntje in de rug nodig hebben, maar de hulpmiddelen kunnen ook in combinatie met andere thema’s worden ingezet voor een volwaardig coachingstraject. Twijfelt u of online coaching geschikt is voor u? Meldt u dan aan voor de vrijblijvende intake, zodat wij samen kunnen onderzoeken of deze vorm van hulp bij uw situatie past.


Hulpmiddelen
Deze hulpmiddelen zijn gericht op het in kaart brengen en het toetsen van gedachten, gevoelens en gedrag. Kenmerkend aan cognitieve gedragstherapie, de methode waarop de coaching gebaseerd is, is dat het men anders naar een situatie laat kijken, waardoor men de situatie anders ervaart. Dit klinkt simpel, maar bedenk dat hoe u denkt, voelt en handelt in een situatie niet voor niets is. Als het niets positiefs zou brengen zou u het niet doen. Desondanks kan het uiteindelijke gedrag wel negatief voor u werken. Met deze hulpmiddelen leert u hoe u kunt ontdekken wat realistisch is en wat uw eigenlijke behoeften zijn, zodat u daarnaar kunt handelen. 


Voorbeeld sessie
Hiernaast ziet u een voorbeeld van een sessie (probleemoplossing in het Nederlands) zoals de online coaching bij Thamba Coaching wordt aangeboden via de beveiligde chat in de afgeschermde omgeving. Klik op de afbeeldingen om ze op ware grootte te zien.


Sessies

  • Het gedachteschema.
  • Een recent moment van spanning bekijken.
  • Een gedragsexperiment.
  • Het gebeurtenissendagboek.
  • Het gevoelensdagboek.
  • Het stressdagboek.
  • Het energiedagboek.


De hulpmiddelen sessies kunnen gecombineerd worden met sessies uit alle andere thema’s.


Een coachingstraject wordt altijd afgesloten met een, gratis, evaluatie, waarin u het traject kunt evalueren en een review kunt achterlaten.