Skip to content

Burnout

Voor wie
Bij een eerste burnout of bij lichtelijke klachten kan online coaching worden aanbevolen. Bij een (zeer) gecompliceerde burnout wordt aangeraden om intensievere hulp te zoeken. Twijfelt u of online therapie geschikt is voor u? Meldt u dan aan voor de vrijblijvende intake, zodat wij samen kunnen onderzoeken of deze vorm van hulp bij uw situatie past.


Burnout
Met burnout wordt bedoeld het letterlijk opgebrand zijn en geen energie meer over hebben om te werken, leuke dingen te ondernemen of de problemen op te lossen. Kenmerkend is dat de balans tussen inspanning en ontspanning verdwenen of verstoord is. Hier ligt de situatie waarin u zich bevindt aan ten grondslag, maar ook hoe u met deze situatie omgaat. Door te ontdekken wat uw behoeften en uw grenzen zijn en hiernaar te handelen kunt u de klachten doen afnemen en een nieuwe burnout vroegtijdig herkennen en afwenden. Burnout wordt vaak enkel gerelateerd aan overbelasting op de werkvloer, maar ook door een verstoorde prive situatie kan een burnout ontstaan.


Voorbeeld sessie
Hiernaast ziet u een voorbeeld van een sessie (probleemoplossing in het Nederlands) zoals de online coaching bij Thamba Coaching wordt aangeboden via de beveiligde chat in de afgeschermde omgeving. Klik op de afbeeldingen om ze op ware grootte te zien.


Sessies

  • Inventarisatie van de klachten op lichamelijk, geestelijk en gedragsmatig vlak.
  • Welke factoren op uw werk en/of in uw privésituatie spelen een verstorende rol?
  • Welke factoren kunnen u juist ondersteunen tijdens aanpakken van de burnout?
  • Welke persoonlijkheidseigenschappen kunt u inzetten om van de klachten af te komen en welke eigenschappen houden de klachten juist in stand?
  • De eisen die mensen met burnoutklachten zijn zichzelf stellen zijn vaak hoog, maar is dat wel terecht en noodzakelijk?
  • Een gestructureerde dagindeling is een manier om binnen uw grenzen te blijven.
  • Leefregels worden in de jeugd aangeleerd en deze strikte (en vanzelfsprekend voelde) regels worden in de volwassenheid trouw uitgevoerd, maar werken deze regels eigenlijk wel voor u?


De burnout sessies kunnen gecombineerd worden met sessies uit alle andere thema’s.


Een coachingstraject wordt altijd afgesloten met een, gratis, evaluatie, waarin u het traject kunt evalueren en een review kunt achterlaten.