Skip to content

Thamba Coaching: De Droom

Dit is het begin van één van mijn dromen. Of ik meerdere dromen heb? Ik heb er ontelbaar. Sommige zijn en blijven abstracte dromen terwijl andere omgezet worden in een doel met een concreet plan van aanpak.

Heel vroeger wist ik niet wat ik wilde worden, daarna misschien heel kort even prinses en uiteindelijk toen ik zeven of acht was besloot ik dat ik in het ziekenhuis wilde werken. De ijzersterke reden daarvoor was simpel: mijn moeder werkt ook in een ziekenhuis, dus dat is leuk, dus dat ga ik ook doen. Ondanks dat ik een iets andere richting op ben gegaan is de wens om te werken in de gezondheidszorg altijd blijven bestaan. Dit ontwikkelde zich van fysiotherapeut aan het begin van de middelbare school tot tandarts aan het einde van de middelbare school. Helaas voor mij werd ik uitgeloot voor Tandheelkunde en begon ik aan de studie Mondzorgkunde. Dat is wel kenmerkend voor mij. Als ik iets wil dan vind ik een weg er naar toe. Het jaar erna werd ik wederom uitgeloot voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde gaf mij weinig voldoening. Om mij op universitair niveau voor te breiden op Tandheelkunde startte ik met de opleiding Gezondheidswetenschappen. Dit beviel zo goed, dat ik niet meer heb meegedaan aan de loting het jaar daarop. Het ontdekken van antwoorden op  onbeantwoorde vragen sprak mij aan. Tegen het einde van de studie stond vooral het doen van onderzoek centraal, maar wist ik maar net iets meer dan een leek over de verschillende vlakken van gezondheid(szorg). Met als intentie om mij te verdiepen in het gebied van de gezondheid wat mij het meeste intrigeerde startte ik na het behalen van mijn master Health Science met de studie Psychologie.

Na het openslaan van het eerste boek op mijn eerste dag vielen de puzzelstukjes in elkaar. Het was opeens zo duidelijk wat ik wilde worden: psycholoog. Niet in de tak van onderzoek, maar echt contact hebben met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens mijn studie psychologie kwam ik in aanraking met E-health. Ik had het grote geluk dat ik tijdens mijn stage bij een heerlijke knusse vrijgevestigde praktijk terecht kwam waar nog steeds ‘gewoon’ aandacht is voor de cliënt. Na afronding van mijn stage en het behalen van mijn master Psychologie (Klinische Psychologie) mocht ik hier blijven werken en daar heb ik mijn praktijk ervaring met online coaching opgedaan.

Ten tijden van mijn stageperiode ontstond er een andere droom. Op dat moment was het nog verre van duidelijk wat dat voor mijn toekomst zou gaan betekenen, daarover later meer. Hoe dan ook die droom heeft invloed gehad op de keuzes die ik heb gemaakt. Dat hield onder andere in dat ik de fijne praktijk heb verlaten. Afscheid nemen kan zwaar vallen, maar het opent ook weer nieuwe deuren.

Het heeft geleidt tot de oprichting van Thamba Coaching. Een knusse, veilige plek waar u persoonlijk online gecoacht kunt worden waar u zich ook bevindt en waar ik mij ook mag bevinden. Zeven dagen per week kunt u begeleidt worden en u bepaalt geheel zelf het tempo. Essentieel vind ik, welke vorm van begeleiding u ook wenst, dat het precies bij u past. Dat houdt in geen standaard opdrachten of een vast programma, maar juist oog voor het unieke individu en de daarbij aansluitende ondersteuning.

Van een droom naar een doel en uiteindelijk nu naar een eigen onderneming gericht online coaching, wereldwijd.